Črna kronika

Med Turjakom in Rašico voznica trčila v tovornjak in umrla (3.10.2016)

Prometna nesreča, Turjak, 3.10.2016
Prometna nesreča, Turjak, 3.10.2016

Rašica – V ponedeljek, 3. oktober 2016, ob 8.28 je na cesti Turjak-Rašica, občina Velike Lašče, voznico z osebnim vozilom zaneslo in je trčila v nasproti vozeči tovornjak.

Aktivirani so bili gasilci GB Ljubljana, PGD Ribnica in PGD Turjak. Zavarovali so mesto nesreče, s tehničnim posegom iz razbitin rešili ukleščeno voznico, izklopili akumulatorja in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine. Voznica je zaradi hudih poškodb na kraju umrla.

Po prvih zbranih ugotovitvah na kraju dogodka naj bi 58-letna voznica osebnega vozila znamke fiat vozila iz smeri Turjaka proti Rašici ter v dolgem desnem ovinku izgubila oblast nad vozilom. Avtomobil z voznico je nato zaneslo na nasprotno stran vozišča, kjer je trčilo v tovorno vozilo, ki je takrat pripeljalo iz nasprotne smeri.

V nesreči je voznica osebnega vozila utrpela tako hude poškodbe, da je umrla na kraju nesreče, 26-letni voznik pa v nesreči ni bil poškodovan. Policisti glede okoliščine nesreče še zbirajo obvestila, prav tako ni znana identiteta umrle osebe.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in dežurna tožilka, v času ogleda in odpravljanja posledic je bila cesta na omenjenem odseku zaprta, urejen je bil obvoz.

Zapis Gasilske enote Ribnica na družabnem omrežju Facebook

Prometna nesreča, Turjak, 3.10.2016

Prometna nesreča, Turjak, 3.10.2016

Danes zjutraj je prišlo do hude prometne nesreče med Rašico in Turjakom. Po prejetem obvestilu regijskega centra Ljubljana, smo izvozili z HTRV-1 in GVC 16/25 z 10-imi gasilci. Na kraju smo z tehničnim posegom iz zveriženega osebnega vozila rešili voznico, ki je zaradi silovitega trka preminula.

Intervencija je bila zahtevna tudi zaradi oddaljenosti, mokrega vozišča in podatka o potrebni takojšnji pomoči. Po opravljenih posegih naše enote na nesreči, so prispeli tudi kolegi iz GB Ljubljana, ki so nato ostali na prizorišču po našem odhodu. Zaradi občutljivosti fotografij, objavljamo le del gradiva.

Foto: Facebook Gasilske enote Ribnica

Komentiraj