Šport

9. krog rokometne končnice za obstanek 2010/2011: Slovenj Gradec – Ribnica Riko hiše 20:20 (08:11)

Slovenj Gradec – V devetgem, predzadnjem krogu končnice državnega prvenstva za uvrstitev od 7. do 12. mesta, je Ribnica Riko hiše v petek, 20. maja 2011 igrala neodločeno in domov iz Slovenj Gradca odnesla le 1. točko.

Prvo in edino vodstvo na tekmi 9. kroga za uvrstitev od 7-12. mesta je pripadlo domačinom pri rezultatu 1:0. Nato so sledile minute gostov iz Ribnice in v nekaj minutah je razlika v zadetkih narasla na tri, štiri. Polčas se je končal z rezultatom 8:11. Že sam izid polčasa pove, da so gledalci videli veliko obranjenih strelov, tako domačega (Jelen) in gostujočega (Klarič) vratarja, tudi realizacija ključnih strelcev je bila slabša (streli v okvir ali mimo vrat) pod povrečjem sezone. V drugem delu so Ribničani svoj zadetek dosegli že v deseti sekundi, v vratih pa je Klariča zamenjal Perovšek in povišali razultat na 8:12 in to prednost obdržali vse do 40. minute (12:16). Ob bučnem vzpodbujanjem glavnega napovedovalca, kateremu je sledila tudi polna dvorana, so se domači igralci prebudili, nekajkrat zaporedoma zadeli in se približali na zadetek zaostanka. Sledila je infarktna končnica z veliko izključitvami (Bečirovič v 43. minuti, Abrahamsberg v 44. minuti, Mikulin v 48. minuti  in Zbičajnik v 49. minuti), spremembo v fazi obrambe pri domačinih in v fazi napada pri Ribničanih. Prvo izenačenje na tekmi v 57. minuti pri rezultatu 19:19. Nekaj sekund pred iztekom regularnega časa je Gašper Jelen ubranil strel in poskrbel, da je točka ostala doma in tako vlil novega upanja v boju za obstanek ekipi iz Slovenj Gradca.

Pri domačinih je bila v zadnjem delu tekme vidno prisotna večja želja po zmagi, pri Ribničanih pa se je pojavilo nezaupanje v lastne sposobnosti, kajti za zaupanje velja: če je uspešnost verjetna, so tudi dejanja dopustna.

Strelci:
RK Slovenj Gradec: Poklič 6, Merdanovič 4.
RD Ribnica Riko HIše: Abrahamsber 6, Ljubanovič, Kovač in Miljak po 3.

Streli iz sedmih metrov:
RK Slovenj Gradec: 6 (4)
RD Ribnica Riko Hiše: 5 (4).

Valerija Gelze

Komentiraj