Slovenija

Ruske milijone Intereurope naj bi dvigovala tudi Lovšin in Škrabec

Janez Škrabec in Andrej Lovšin
Janez Škrabec in Andrej Lovšin
Janez Škrabec in Andrej Lovšin

Janez Škrabec in Andrej Lovšin

Koper – Nekdanji predsednik uprave Intereurope Andrej Lovšin in poslovneža Janez Škrabec ter Joza Dragan naj bi prek 150-milijonskega projekta Čehov oprali večjo vsoto denarja.

Večji del od 24,9 milijona evrov kupnine, ki jo je Intereuropa za plačilo zemljišč v Čehovu nakazala v Liechtenstein, naj bi končalo na računu tamkajšnjega podjetja IST International Sastrade AG. To naj bi bilo po podatkih Dnevnika v lasti Janeza Škrabca in Joza Dragana, solastnika družbe Riko, ki je največ zaslužilo s projektom v Čehovu. Iz tega računa naj bi Škrabec, Dragan in nekdanji šef Intereurope Andrej Lovšin dvigovali večje vsote denarja. Lovšin je sicer kot predsednik uprave vložil v projekt Čehov 150 milijonov evrov.

[oglas tip=”200×200″]Kot piše Dnevnik, naj bi vsi trije dvige denarja opravili med aprilom in majem leta 2007. Škrabec naj bi tako dvignil dobre tri miljone evrov, Lovšin milijon, Dragan pa dobrih sto tisočakov. Denar, ki ga je na račun IST International Sastrade z računa pri liechtensteinski LGT Bank nakazal ruski državljan Konstantin Aleksandrovič Belousov, direktor družbe RikoMAŠ, naj bi prenakazovali in ga tako prali tudi prek nekaterih drugih podjetij, s tem pa naj bi se okoristili za več milijonov.  Lovšin osebno okoriščanje po pisanju Dnevnika odločno zanika, medtem ko se Škrabec novinarjem na številne klice ni odzval. So pa liechtensteinski organi pregona menda sprožili preiskavo zoper sumljive transakcije, še piše Dnevnik.

Vir: finance.si, Matic Cvelbar

2 komentarja

 • Putinova Rusija je po besedah ekonomista Andersa Åslunda »največja korupcijska zgodba v zgodovini človeštva«. Mentalni zemljevid Rusije se po zlomu Sovjetske zveze ni dosti spremenil. Za to je po odstranitvi Borisa Jelcina poskrbel prav Vladimir Putin. Rusija je še iz carskih časov obsedena z nadzorom svojih ljudi in še posebej tujcev.
  Putinova vlada je leta 2009 denimo sprejela odlok, ki vsem varnostnim službam v državi, vključno s FSB, dovoljuje nadzor nad poštnimi pošiljkami in elektronsko pošto v državi.
  Putinovi siloviki danes postajajo nekakšna država v državi. Zvezna varnostna služba ima popolno avtonomijo in svobodo. Tudi ko gre za likvidacije nasprotnikov režima doma in v tujini. Neodvisnih medijev v Rusiji praktično ni več.
  Gari Kasparov, nekdanji šahovski prvak, zdaj pa eden najvidnejših opozicijskih politikov, je v pogovoru pred časom dejal, da bi Putin rad vladal kot Josip Stalin in živel kot Roman Abramovič
  Mednarodna organizacija Transparency International opozarja, da je Rusija pod Putinom postala ena najbolj korumpiranih držav na svetu.
  Wikileaks je razkril marsikaj. Tudi to, da je Rusija pod Vladimirjem Putinom metastazirala v brutalno avtokratsko kleptokracijo, ki zaradi povsem neprikrite naveze med politiko, oligarhi in šefi kriminalnih združb deluje kot virtualna mafijska država.
  Vir: DELO SP- Sovražnik Putinove države Luke Harding, avtor knjige Mafia State – 01.09.2012

 • preglejte lovšinovo premoženje in njegove hčere.jaz osebno vem,da ima vsak dan po več kom. vijolčnih evrov?????
  le od kje mu pare?

Komentiraj