Slovenija

Riko podpisal skoraj 50 milijonsko pogodbo za gradjo vodovodnega omrežja v Dravski dolini

Podpis pogodbe za gradjo vodovodnega omrežja v Dravski dolini
Podpis pogodbe za gradjo vodovodnega omrežja v Dravski dolini (vir: rtvslo.si)

Pet občin zgornje Dravske doline je z Rikom iz Ribnice podpisalo pogodbo o gradnji novega, skoraj 50 milijonov evrov vrednega vodovodnega omrežja.

Dravograd – Projekt Vodooskrba Dravske doline je končno dobil zeleno luč. Po vseh zapletih so danes v Dravogradu le podpisali pogodbo o začetku del skoraj 50 milijonov vrednega projekta.
Izvajalec bo z deli začel čez dober mesec. Kot predvideva terminski načrt, bomo letos začeli z deli v Podvelki in v Dravogradu. Preostale občine bodo sledile v skladu z dinamiko pridobivanja gradbenih dovoljenj. Verjetno se bo letos kaj začelo še v Vuzenici, Muta pa se predvideva za naslednje leto,” je povedal Andrej Ivanc iz podjetja Riko.

Muta je sprva želela iz projekta izstopiti, zdaj ostaja, vendar z nekaj zahtevami. “In sicer, da namesto drugega črpališča v neposredni bližini reke Drave, kjer je načrtovana vrtina, vendarle na Muti poiščemo gravitacijski vod iz više ležečih predelov, in tukaj smo na dobri poti,” je pojasnil Mirko Vošner, župan občine Muta.

Projekt, ki naj bi ga končali čez dve leti, bo v enovit sistem povezal vseh pet občin Dravske doline, s tem pa bo kar 18.000 prebivalcem zagotovljena varnejša in boljša oskrba s pitno vodo.

Vir: Katja Gole, TV Slovenija

Komentiraj