Slovenija

Ponoven poziv vladi – Umestitev trase obvoznice Škofljica v prostor je nujna

Obvoznica Škofljica: Tokrat so se župani sestali v Kočevju

Tokrat so se župani sestali v Kočevju

Kočevje – Potem ko so župani dvanajstih občin, ki so prometno vezane na cesto Petrina-Ljubljana, novembra lani podpisali peticijo za izgradnjo obvoznice mimo Škofljice po varianti 1A ali 2A ob Barju, so na sestanku v torek, 1.2.2011 sklenili, da bodo ob nadaljnjem ignoriranju države ukrepali drugače.

V novembra sprejeti peticiji so med drugim zapisali, da agonija umestitve trase obvoznice Škofljica traja že več kot deset let. Ker je vlada aprila lani sprejela traso ob Barju kot sprejemljivo, a si je le pol leta kasneje premislila in ponovno vključila varianto Lisičje, so v roku enega meseca zahtevali sestanek z ministrom za promet, ministrom za okolje in prostor, ministrico za kulturo ter ministrom za kmetijstvo. A ker si ministri v dveh mesecih in pol niso vzeli časa za sestanek, so župani ponovno ogorčeni. Župan Iga Janez Cimperman je pojasnil, da bodo v primeru, če pristojna ministrstva ne bodo pritrdila stališču županov o edini primerni trasi in končno umestila traso v prostor, zaprli vse poti proti Dolenjski.

Dodal je, da je to očitno edini način, da ljudje iz jugovzhodnega dela Slovenije pridejo do normalne prometne povezave, ki je pomembna za razvoj celotne regije. Župane dvanajstih občin naj bi 9. februarja 2011 le sprejel minister za promet, še isti dan pa bodo na novinarski konferenci na Škofljici sporočili, kako so se (če se sploh bodo) odzvala ministrstva, ki različne trase oz. variante obvoznice Škofljica premlevajo že 15 let.

Vir: radio1.si

2 komentarja

  • Če že kradete članke drugim medijem, napišite malo bolj vidno, odkod ste ga pobrali, ne pa s tako miniaturnimi črkami in bledo barvo … Da ne bodo bralci zmotno prepričani, da ste avtor prispevkov vi – glede na vse obajve la spretno kopirate z drugih portalov, avtorskega dela pa ne vidim…

  • Najprej hvala za vaše mnenje. Mislim, da je beseda “kraja” malo prehuda. Moj namen ni, da kradem članke, kot ste pomislili vi, ampak, da jih poiščem na spletu iz različnih virov/medijev in jih na enem mestu objavim. Velikokrat je kakšna objava narejena oz.združena iz različnih objav. S tem se trudim, da so novice iz Ribniške doline in okolice zbrane na enem mestu in vse to počnem brezplačno, kar po tudi nekaj šteje.

Komentiraj