Slovenija

Montažno krožišče na Škofljici

Montažno krožišče na Škofljici
Montažno krožišče na Škofljici

Škofljica – Že nekaj časa se vozniki iz dolenjske na poti v Ljubljano srečujemo z vožnjo skozi krožišče v Škofljici. To bo sicer po posredovanju župana Jordana urejeno zgolj začasno, ker občina ne sme posegati v državno cesto, saj je direkcija za ceste sicer že pred mnogo leti obljubila rešitev prometne zagate v Škofljici, a se zadeve z obvoznico niso premaknile z mrtve točke.

Začasno krožno križišče z zunanjim premerom 37 m bo po vseh križih in težavah vendarle vsaj nekoliko omililo prometni kaos v Škofljici in predvsem povečalo varnost. Voznikom krožišče sicer ne predstavlja večjih preglavic, razen med zgodnjimi jutranjimi ter popoldanskimi urami, ko se največ ljudi vozi v službo in domov in nastajo zastoji, ki pa so  sedaj nekoliko manjši.

Ker nas je zanimalo, kakšne spremembe lahko pričakujemo glede montažnega krožišča, smo občini Škofljica zastavili nekaj vprašanj. Odgovorili so nam, da je to le začasno krožišče, ki je izvedeno na regionalni cesti, ki je v pristojnosti RS os. DRSI, občina pa je bila pri gradnji udeležena zaradi dveh priključkov lokalnih cest. Strošek začasnega krožišča je bil približno 80.000 €, ki sta ga skladno s podpisanim sporazumom o sofinanciranju, prispevala občina in ministrstvo za promet in infrastrukturo. Projektantski predračun za končno izvedbo krožišča je okoli 350.000 €, pri čemer so upoštevani tudi stroški nujne prestavitve komunalnih vodov. Samo za informacijo vam lahko sporočimo, da je Občina Kočevje za ureditev krožišča prejela ponudbo v višini skoraj milijon evrov in tako še danes, po več kot dveh letih, krožišče še ni urejeno.

Vir: e-utrip.si

Komentiraj