Ribnica

Zlato priznanje oktetu Gallus na regijskem tekmovanju v Krškem

Oktet Gallus
Oktet Gallus

Krško – V nedeljo, 22. novembra 2015, se je oktet Gallus v Krškem udeležili regijskega tekmovanja odraslih pevskih zasedb Dolenjske, Bele krajine in Posavja, ki ga organizira JSKD. Prejeli so zlato priznanje in bili proglašeni za najboljšo malo pevsko zasedbo tekmovanja. Za skladbo Janeza Boleta Tri narodne pa so dobili še posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi.

Oktet Gallus Ribnica ne počiva

V petek, 20.11.2015, je minilo dvajset let odkar se je od nas poslovil ustanovni član okteta, odličen pevec in iskren prijatelj Orlando Markič iz Kanala ob Soči. Oktetovci smo ga obiskali na grobu in mu ob žuborenju Soče zapeli pesem. Nato pa smo prepevali pri sveti maši, ki se je darovala zanj.

V petek, 23.10.2015, pa smo se v Bohinjski Bistrici poslovili od pravnika in politika dr. Franceta Bučarja. Dr. Bučar je bil pogosto označen za »starosto slovenske politike« in predvsem je veljal za enega od očetov samostojne Slovenije. V veliko čast nam je, da smo ga lahko s svojim petjem pospremili k večnemu počitku. Po pogrebni slovesnosti smo nastopili na srečanju oktetov Dolenjske, Bele Krajine in Posavja, ki je bilo v Litiji. Oktet Gallus je v preteklosti sodeloval z ansamblom Roka Žlindre s katerim je posnel dve skladbi Rudija Bardorferja (»Jutri pa grem« in »Zvečer«). Z veseljem smo se odzvali povabilu in bili gostje na velikem koncertu ob deseti obletnici ansambla pod geslom: »Mi ga pa žlindramo«. Tako so poslušalci, 8.11.2015, v ŠC Ribnica med drugim lahko prisluhnili tudi Bardorferjevi glasbi.

Oktet Gallus Ribnica ne počiva, ravno nasprotno. Pred nami so novi cilji in izzivi, katerih se bomo lotili skrajno resno in z veliko ljubezni do petja.
Vir: e-utrip.si

Komentiraj