Ribnica

Svetniki občine Ribnica dali negativno mnenje k izbiri ravnateljice Glasbene šole Ribnica

5. izredna seja Občine Ribnica 2016
5. izredna seja Občine Ribnica 2016

Ribnica – Svetniki občine Ribnica so na peti izredni seji dali negativno mnenje k izbiri Majde Kokošinek za ravnateljico Glasbene šole Ribnica. 

Sklep je bil soglasno sprejet po tem, ko je svoj pogled na vodenje šole v imenu komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja predstavil predsednik Jože Tanko, njegove navedbe pa so v razpravi pritrdili tudi nekateri svetniki. Ravnateljici očitajo veliko nesorazmerje vpisanih otrok med občinama ustanoviteljicama, Ribnico in Sodražico, ter zunanjim oddelkom v občini Velike Lašče, in sicer glede na število prebivalcev navedenih občin. V občini Ribnica, z devet tisoč prebivalci, je v šolo vpisanih 158 otrok iz občine Velike Lašče, s štiri tisoč petsto prebivalci pa 103.

»Vse več je primerov«, so v svoje nezadovoljstvo nizali svetniki, »da otroci iz naše občine ostanejo pred vrati vpisa, v Velikih Laščah pa temu ni tako. Vsekakor ne bo držalo, da so otroci z Ribniškega glasbeno manj nadarjeni kot njihovi vrstniki z Velikolaškega. Tako nesorazmerje je mogoče doseči s politiko vodenja tega Javnega zavoda«, so leteli pomisleki.

Ravnateljica Majda Kokošinek, sicer doma iz Velikih Lašč, je bila, kot je dejal Tanko, naprošena, da pojasni vpisna nesorazmerja, a tega ni storila na način, ki bi lahko odklonil dvome komisije. Svetniki občine Sodražica so na seji prav tako prejšnji teden dali pozitivno mnenje k izbiri Kokošinkove, a kot je dejal župan Blaž Milavec, pri tem ima težo mnenje večje lokalne skupnosti ustanoviteljice. Mnenje ni obvezujoče za člane sveta Javnega zavoda Glasbena šola, ki se bodo odločali pri izbiri ravnateljice.

Vir: e-utrip.si, (I.L.)

Komentiraj