Ribnica

Šokantno! Zaradi prijave kočevske policije smo za projekt Veseli taxi™ prejeli 6.000 € kazni

Projekt o odgovornosti Veseli taxi™, ki smo ga v letu 2010 v Kočevju izvajali že drugič, nam je zaradi prijave kočevskega policista na prometni inšpektorat, prinesel kazen v višini 6.000 €.

Poleg domačega kraja se je akcija odvijala tudi v Ribnici in v Novem Mestu, vendar v nobenem od teh krajev nismo bili kaznovani zaradi našega inovativnega projekta. Doma v Kočevju pa smo zaradi zagretega policista prejeli kazen v višini 6.000 € in nam s tem podali žogico razmišljanja ali je v Kočevju projekt sploh še smiselno izvajati? Tudi tokat se je, tako kot vedno, izkazalo, da v tem mestu ni prihodnosti za nadpovprečne ideje in projekte.  Vprašanje, ki je v tem primeru popolnoma upravičeno – jim sploh gre za varnost ljudi ali samo za to, da nam poberejo čim več denarja? So sploh še policisti ali počasi in vztrajno postajajo zgolj inkasanti?

Veseli Taxi: Plačilni nalog

Veseli Taxi: Plačilni nalog odgovorni osebi v višini 2.000 €

V ponedeljek, 31. januarja 2011, smo bili neprijetno presenečeni, ker nas je ponovno poklical prometni inšpektor ter se najavil za inšpekcijski pregled, ki bo povezan z našim projektom Veseli taxi™. Odvrnil sem mu, da smo se o tej temi že pogovarjali in uredili vse potrebno. Pravi šok pa je šele sledil. Oglasiti se je moral zato, ker je kočevska policija na prometni inšpektorat poslala dve prijavi in je posledično sedaj primoran izreči sankcijo.

Ko se je izredno prijazen gospod oglasil pri nas, sem bil preprosto šokiran nad prijavo kočevskega policista, ki se je izkazal za ekstremno zagnanega. Del zapisnika, ki ga je povzel tudi inšpektor lahko preberete na slikah.

Veseli Taxi: Plačilni nalog

Veseli Taxi: Plačilni nalog podjetju v višini 4.000 €

V čem je rože čar? Policist, ki je poslal prijavo na prometni inšpektorat je bil tako priden, da nas je v isti noči ustavil celo 2-krat. In sicer prvič v soboto, 11. 12. 2010, ob 23:55 in drugič, v nedeljo, 12. 12. 2010 malo pred 01:00 zjutraj, tako je na inšpektorat poslal celo dve ločeni prijavi, kateri je moral inšpektor obravnavati ločeno, zato nam je primoran izdati nenormalno visok plačilni nalog.

Veseli Taxi: Plačilni nalog

Veseli Taxi: Plačilni nalog

Naj omenim, da sem bil v soboto, 11. 12. 2010, popoldne tudi sam na policiji in jim posredoval svoje podatke, za primer, če bi potrebovali kakršnokoli informacijo v zvezi s projektom. A naši policisti, oz. policist, se je v želji, da se projekt čim prej prekine, še isti večer odpravil v akcijo uničiti Veseli taxi™. Tudi sam sem bil prisoten v enem izmed kočevskih lokalov, ko so policisti v uniformi razpravljali o tem, da naj bi ob vikendu, ki prihaja zaustavili naš projekt. Tudi lastniki kočevskih gostiln so me klicali in me obvestili o tem, da so jih klicali policisti ter jih spraševali, koliko denarja so prispevali za izvedbo projekta, kakšen naj bi bil dogovor z nami, ipd. Res nenavaden, a zelo inovativen način za pridobivanje informacij. Lahko bi preprosto poklicali mene in z veseljem bi jim posredovali vse podatke, ki so jih želeli imeti.

Očitno je šlo v našem primeru za preveliko željo po tem, da bi se projekt prekinil in bi lahko policisti na ta račun pobrali veliko vozniških dovoljenj, odvzeli več vozil in izdali še več plačilnih nalogov, saj se decembra odvija veliko dogodkov in tako na cesti prihaja do veliko oz. več nepravilnosti. Verjetno so si želeli nadoknaditi finančno izgubo, ki so jo ustvarili s stavko, katera se je odvijala pred tem.

Zaradi največjega cestno-preventivnega projekta v našem mestu in v naši regiji, je naše podjetje kaznovano s strani prometnega inšpektorata, ki nam je izdal dva plačilna naloga in sicer odgovorni osebi v višini 2.000 € in podjetju v višini 4.000 €.

Veseli Taxi: Plačilni nalog

Veseli Taxi: Plačilni nalog

S tem ravnanjem so si kočevski policisti naredili medvedjo uslugo in si ustvarili javnega nadzornika, ki jih bo vedno opozarjal na njihove napake – ljudstvo! Zato pozivamo vse naj nas obveščajo o domnevnih policijskih nepravilnostih, naj nam pošiljajo slike in video posnetke, ki jih bomo objavljali na našem portalu in od policije zahtevali ustrezne odgovore. Eno izmed napak se lahko pogledate že TUKAJ.

Projekt Veseli taxi™ je ustvarjen za vse občane našega mesta, še posebno za mlade, ki se pogosto ne zavedajo posledic nespametnega ravnanja. S projektom želimo okrepiti varnost v cestnem prometu, zmanjšati število prometnih nesreč in obvarovati marsikatero življenje. Prebivalcem ponujamo možnost izbire in jih tako spodbujamo k modri odločitvi ter odgovornejšemu ravnanju v cestnem prometu. S tem ravnanjem pa je policist pokazal, da mu je vseeno za varnost in za ljudi, ki živijo v tem mestu.

Veseli Taxi

Veseli Taxi

Po tem, ko boste prebrali ta članek nikakor ne smete imeti občutka, da so policisti slabi ali pa, da ne delajo za naše dobro. Policisti, ki jih poznam, so naravnost odlični in jih v mnogih stvareh občudujem, a z ravnanjem tega policista nikakor ne morem soglašati. Včeraj pa mi je starejši gospod omenil, da ima ponovno občutek, da postajamo policijsko mesto. Ne vem. Ali ga imate tudi vi?

Vir: e-utrip, Ivan Gabrič

2 komentarja

  • Kaj si pa moremo pomagat , prav nam je . Policisti od drobnih prekrškarjev živijo , pa prav radi jih imajo in si močno želijo da bi jih bilo čim več , samo da bo malha bolj napolnjena . Akcijo ” VESELI
    TAXI ” pa verjetno vsak normalen človek podpira ! Lahko bi se odvijala ob vsakem dogodku kot je pust ali pa kaka druga priložnost za ” pitja hotnim ” osebam , saj se vse premalo zavedamo , da se z takšnimi akcijami lahko prepreči prenekatera nesreča ali pa tragedija . Najbolj mirno pa je bilo takrat ko so stavkali – ni bilo nesreč , pa kradlo se je tudi manj , se mi na koncu zazdi da jih sploh potrbovali nebi , tak ljubi mir je biu , pa tuu ..

  • Nebi komentirala ravnanja Kočevskih policistov, ker enostavno ni kaj reči na njihova dejanja…Bolje bi bilo, da bi se komandir kočevske policijske postaje vsaj parkrat na dan peljal mimo bigstarja mislim da bi bil vsakič minimalno en policijski avto parkiran tam..pa da o njihovem telefoniranju med vožnjo sploh ne govorim..in o vožnji pod vplivom alkohola..določeni, ki jih osebno poznam ob 4 zjutraj močno vinjeni plešejo v krokodil baru ob 7 pa imajo izmeno ustavljajo in vršijo kontrolo prometa…sramota…(me zanima koliko bi jim pokazal alkotest)
    Kar se pa veselega taksija tiče žalostno,saj naj bi bili policisti zadolženi a red in varno vožnjo ne pa zato, da se pritožujejo ker jim je “promet”upadel zaradi veselega taksija…

Komentiraj