Ribnica

Rokodelski center Ribnica počasi dobiva svojo pravo podobo

Rokodelski center v Ribnici

Rokodelski center v Ribnici

Ribnica – Rokodelski center suhe robe in lončarstva v Ribnici pod vodstvom Polone Rigler Grm počasi dobiva svojo pravo podobo. Vizija Rokodelskega centra je postati dinamično središče suhe robe in lončarstva, ki bo del mreže regijskih centrov po Sloveniji, ter s tem primerljiv s podobnimi rokodelskimi središči drugod po svetu.

Namen je tudi doseči pomembne rezultate na področju gospodarstva, kulture, izobraževanja in turizma ter razpoznavnosti in promociji na lokalni in državni ravni. Polona Rigler Grm, ki je bila 25. januarja imenovana za direktorico Rokodelskega centra Ribnica pravi, da vse dejavnosti že dobro delujejo, urejajo se formalne zadeve in Center se bo začel tudi širše oglaševati. V času zimskih počitnic so v Rokodelskem centru suhe robe in lončarstva poskrbeli tudi za dobro voljo in ustvarjalnost naših najmlajših. V tem tednu so v dopoldanskih urah pripravili raznovrstne delavnice, kot je izdelovanje rož iz gline, pletenje košaric in oblikovanje gline na vretenu. Delavnice pripravljajo tudi za velikonočni čas.

Formalno bo v Muzeju Miklova hiša potekel status muzeja in muzejsko dejavnost bo naprej vodil Rokodelski center. Prav tako se v prostore Rokodelskega centra seli muzejska trgovina, ki je bila prej v samem centru Ribnice. Po besedah direktorice bo muzejska trgovina kmalu začela obratovati. Poslanstvo Rokodelskega centra je torej skrbeti za razvoj suhe robe in lončarstva, s tem ohranjati kulturno dediščino in sodobno pojavnost ter z dodatnim dopolnjevanjem ponudbe poskrbeti za zadovoljstvo strank.

Vir: radio1.si

Komentiraj