Ribnica

Ribničanje so Dan državnosti praznovali v gradu

Proslava ob Dnevu državnosti v Ribniškem gradu

Proslava ob Dnevu državnosti v Ribniškem gradu

Osrednja proslava ob Dnevu državnosti v deželi suhe robe je bila v tamkajšnjem Ribniškem gradu. Na njej so sodelovali člani Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo, Cerkveni mešani pevski zbor Sv. Rok iz Dolenj vasi, pesnica Duška Hočevar Mihelič ter orkester Glasbene šole Ribnica.

Slavnostna govornica je bila poslanka v Državnem zboru in predsednica komisije za človekove pravice in temeljne svoboščine ter peticije, Eva Irgl.Zbrane je nagovoril tudi gostitelj, ribniški župan Jože Levstek.

Ob osamosvojitvi je bil slovenski narod enoten,” je poudarila slavnostna govornica, “in zato bi pričakovali od vrha slovenske politike, da bi tudi danes znala ob pomembnih odločitvah za slovenski narod stopiti skupaj in ne razdvajati. Zaradi takšnih nespametnih dejanj se nam bo kot kaže zgodilo, da bomo ostali brez izhoda na odprto morje . Država , ki ima izhod na odprto morje, je velika država pa čeprav ima samo dva milijona prebivalcev. Država , ki ima samo zaprt bazen in nima izhod na odprto morje , kar se bo verjetno zgodilo ob razsodi arbitražnega sodišča tudi nam, bo resnično majhna država . Ne samo ozemeljsko ampak tudi v glavah,” je svoje misli strnila poslanka.

Zvok: Eva Irgl

Vir: radiokrka.com

Komentiraj