Ribnica Šport

Ribnica Riko hiše in Grča v boj za prvenstvene točke

Kočevje – V zadnji pripravljalni tekmi pred nadaljevanjem prvenstva v prvi oz. prvi B državni rokometni ligi sta se v petek, 28.1.2011 v Kočevju pomerila soseda, Grča in Ribnica Riko hiše.

Gostje iz dežele suhe robe so brez levega zunanjega Davida Kovača, ki še okreva sicer zmagali, izid je bil 40:34, a z igro niso navdušili. Predvsem so ‘malce pozabili na kolektivno igro’, zaradi tega pa večino zadetkov dosegli s posamičnimi akcijami.

Gostitelji so bili dokaj dovzetni, v njihovi igri ni manjkalo lepih vložkov, nekajkrat tudi zelo všečnih podaj s krila na krilo, čez ribniško obrambo, ki so gledalce še najbolj pritegnili. Skratka, Grča se je predstavila v zelo lepi luči, prvenstvo pa bo nadaljevala v enaki zasedbi kot jeseni, le da bo do konca  sezone zaradi poškodbe odsoten desni zunanji Tomaž Lesar.

»Ja, mislim, da smo še kar dobro pripravljeni. Prepričani smo v  najmanj ponovitev jesenske sezone, ko smo osvojili peto mesto, čeprav nam razpored tekem ne gre na roko. Že na začetku bomo skušali dvakrat, v Celju in Železnikih, presenetiti, v tretjem krogu gostimo vodeče Krško,» je dejal kapetan  Kočevarjev Damijan Škaper.

Ribničani so pošteno premešali karte, saj so se za usluge zahvalili štirim igralcem iz prvega dela prvenstva.  Za Lazom Majnovim, Mirkom Nikolićem, Markom Kogelnikom, je prejšnji petek iz Ribnice odšel tudi Aleš Muhovec. Denarne razmere pač krojijo sestavo ekipe za nadaljevanje prvenstva, poleg tega pa Muhovec, po mnenju trenerja Miša Toplaka, ni bil mož, ki bi lahko pripomogel dvigu kakovosti igre Riko hiš. Njegovo mesto bo zasedel nekdo izmed mladincev, kar je seveda lepa popotnica pomlajevanja ribniških vrst. Edina okrepitev ribniških vrst je 26-letni Splitčanom Duje Miljak, na mestu desnega zunanjega.

»Meni ni cilj za vsako ceno šesto mesto ob koncu rednega dela prvenstva, ki se bo končalo 5. marca. Predvsem si želim, da bi v šestih tekmah pokazali precej boljšo igro kot jeseni,» načrtuje trener Ribnice Riko hiš Mišo Toplak.

Vir: e-utrip, I.L.

Komentiraj