Ribnica

Ponoči po barvne kovine, podnevi po denar

Železniška postaja v Ortneku (Foto: M.G.)

Železniška postaja v Ortneku

Ortnek – V zadnjih dveh letih so ribniški policisti pri poskusu kraje barvnih kovin in drugega tovrstnega materiala zasačili več dobro organiziranih skupin, praviloma so to vedno isti storilci, a kot kaže, slednji ne odnehajo.

Včeraj so jim, tako kot prejšnji teden, možje postave znova stopili na prste v bližini železniške postaje v Ortneku, kjer potekajo zadnja dela pri obnovi železniške proge za tovorni promet med Grosupljem in Ortnekom.

Tatovi, med njimi jih je bila večina mlajših, naj bi skušali odpeljati okoli dve toni barvnih kovin. “Pa ste me spravili ob vsaj 200 evrov,” je ženska iz skupine dolgoprstnežev, tebi nič meni nič, zabičala možu postave.

Že dober teden ribniško podeželje obiskuje tudi neka ženska, stara naj bi bila okoli 50 let, srednje rasti, ki se predstavlja kot zavarovalni agent. V torek ji je uspelo prelisičiti starejšo žensko v Grčaricah, da ji je dala nekaj denarja, po istem vzorcu je stopila tudi v hišo na drugem kraji Ribniškega, v Žimaricah; 80-letnica jo je spustila v hišo, prebrisana tatica pa je gostiteljico okradla.

Na Policijski postaji Ribnica občane naprošajo, da jim v primeru obiska tega »zavarovalnega agenta« nemudoma sporočijo, lahko tudi na številko 113.

Vir: dolenjskilist.si, M.G.

1 komentar

Komentiraj