Ribnica

Na Duatlonu Ribnica 2011 zmagali domačini

Duatlon Ribnica 2011: Monika Oražem in Bojan Cebin

Monika Oražem in Bojan Cebin

Ribnica – V organizaciji Triatlon Kluba Inles je v nedeljo, 10. aprila 2011, v Ribnici potekalo državno prvenstvo v duatlonu. Laskavi tituli sta  v močni konkurenci osvojila domača tekmovalca, in sicer Bojan Cebin ter Monika Oražem.

Monika Oražem je ciljno črtno prečkala kot druga, saj je prvo mesto izven konkurence pripadlo Sari Vilić iz Pulja. Med člani je letos nastopilo rekordno število tekmovalcev, 81.  Poleg Cebina, so bili v ožjem krogu kandidatov za prvo mesto  še Hrvat Dejan Patrčević, ki letos tekmuje za Ribnico, Ribničan Bojan Šporar, ki nastopa za Triatlon klub Zagreb ter slovenski tekač Uroš Seme.

Cebin je pokazal najboljšo formo, saj si je odločilno prednost slabe minute pridobil v zadnji panogi, teku na 2,5 km. Na  drugo mesto se je uvrstil Patrčević, tretji je bil Seme.

Med članicami je imela od starta teka na 5 km, vožnje na kolesu na 20 km in tekma na 2,5  km rahlo prednost Vilićeva,  Oražmova se je sicer srčno upirala in se na koncu zadovoljila z drugim mestom, tretja je bila Nika Kožar (Inles  Riko). V mlajših kategorijah je nastopilo 59 tekmovalcev.

»Odločilno prednost sem si pridobil z vožnjo na kolesu. Huda konkurenca me ni mogla več zasledovati. V zadnjem teku sem  svojo premoč le potrdil,» je  po prihodu na cilj povedal Bojan Cebin.

»Saro poznam že dolgo. Vedela sem, da bo težko, a sem  stisnila in na cilj prišla kot prva slovenska tekmovalka. Ja,  zadovoljna sem z uvrstitvijo,» je dejala Monika Oražem.

Vir: e-utrip.si

Komentiraj