Ribnica

Janez Škrabec prejel Jubilejno medaljo Republike Belorusije

Janez Škrabec prejel Jubilejno medaljo Republike Belorusije
Janez Škrabec prejel Jubilejno medaljo Republike Belorusije

Direktor podjetja Riko in častni konzul R Belorusije v Sloveniji  Janez Škrabec je v torek, 1. oktobra 2019 prejel Jubilejno medaljo ob 100. obletnici diplomatske službe v Belorusiji. Odlikovanje je Janezu Škrabcu častno podelila veleposlanica R Belorusije v Sloveniji Nj. Eksc. Gospa Alena Kupčina.

Jubilejno medaljo so ob okrogli obletnici delovanja beloruske diplomatske službe prejeli izbrani beloruski diplomati ali tuji državljani, ki so zaslužni za pomemben prispevek k razvoju in izboljšanju zunanje politike in zunanje gospodarske dejavnosti R Belorusije ter za zastopanje in zaščito pravic in interesov Republike Belorusije, njenih državljanov in pravnih oseb v tujini. Odločitev za podelitev Jubilejne medalje je sprejelo Ministrstvo za zunanje zadeve R Belorusije. To odlikovanje je danes Janezu Škrabcu v krogu uglednih gostov podelila Nj. Eksc. Ga. Alena Kupčina, veleposlanica R Belorusije v Sloveniji.

Janez Škrabec v svoji podjetniški drži deluje kot integrator, ki povezuje gospodarske oz. podjetniške, kulturne in diplomatske dosežke okolij, v katerih deluje. Podjetje RIKO v Belorusiji izvaja pomembne investicijske projekte na področju energetikein gradbeništvater kot podpornik zasleduje pomembne kulturne presežke. Priznane beloruske umetniške skupine, kot so državni plesni ansambel Khoroshki, Komorni orkester Republike Belorusije in drugi, so pod pokroviteljstvom podjetja RIKO že večkrat sodelovale na prestižnem Ljubljanskem festivalu. Poleg tega, RIKO redno omogoča aktivno sodelovanje beloruskih in slovenskih gledaliških skupin. SNG Drama se je tako že nekaj krat udeležila gledaliških festivalov v Belorusiji, vSloveniji pa uspešno potekajo gostovanja beloruskih gledaliških skupin.

Poleg naziva častni konzul R Belorusije, katerega je prejel leta 2016,  je Janez Škrabec je tudi častni konzul Kraljevine Maroko v Sloveniji že od leta 2002.

1 komentar

  • Kar in kolikor je tu objavljeno je vredno čestitke.
    V vsaki demokratični družbi pa je za ugled gospodarske družbe vedno pomemben podatek, koliko ljudem podjetje daje kruh, v primerjavi z drugimi.
    Ne pozabimo, da je ribniški RIKO, v času ko je bil še “skupna družbena lastnina”, zaposloval celo 1.600 ljudi, koliko pa danes? Skoraj nikoli niso k besedi pripuščeni tudi zaslužni zapuščeni, saj menda ni samo eden zaslužen za uspehe?

Komentiraj