Ribnica

Ideal končno v lasti Občine Ribnica

Ideal center v Ribnici
Ideal center v Ribnici
Ideal center v Ribnici

Ideal center v Ribnici

Ribnica – Po treh neuspelih javnih dražbah in zasoljenih cenah (več kot milijon evrov), ki jih je prejšnja vlada določila za prodajo središča Ideal, nekdanjega doma JLA v Ribnici, je sedanja vlada sprejela sklep, da bo ta nekoč večnamenski objekt brezplačno prenesla Občini Ribnica.

Kot je dejal Peter Stravanja, državni sekretar na obrambnem ministrstvu, je Občina Ribnica za to izkazala javni interes. Ob tem je treba poudariti, da je objekt povsem dotrajan, notranjost pa uničena in izropana. Pred leti so interes za odkup, seveda po razumni ceni, izkazala nekatera trgovska podjetja, menda tudi Pošta Slovenije.

Občina si je prav tako želela, da bi ji država že takrat stavbo brezplačno prenesla, a je bil odgovor iz Ljubljane vedno negativen. Župan Jože Levstek je dejal, da trenutno ne vedo, kakšna usoda čaka objekt, v katerem je imela Občina 25 odstotni delež, in sicer v obliki večnamenske dvorane. Obrambno ministrstvo pa ima v Ribnici še nekaj praznih in tudi službenih stanovanj.

Vir: e-utrip.si, I.L.

[oglas tip=”468×60″ p=”C”]

2 komentarja

  • sramota, da so dopustili, da je sploh razpadlo do te meje … vendar je bil tak najbrž “njihov plan” že od začetka, to sploh ni dvoma. da objekt postane “povsem dotrajan, notranjost pa uničena in izropana”, seveda potem nima nobene prave vrednosti. že od začetka pa je bilo sicer ne v lasti ampak “v upravljanju občine”, a ni?? lepo so poskrbeli za omenjeni objekt, svaka čast

Komentiraj