Ribnica

Državno finale mladih U-21 v malem nogometu je bilo letos v Ribnici – Extrem bronast

V Športni dvorani v Ribnici je v organizaciji kluba malega nogomet Extrem iz Sodražice potekalo letošnje državno finale mladih U-21 v malem nogometu. Nanj so se uvrstile po dve najboljše ekipe iz zahodne in vzhodne skupine.

Sodražani, ki so zmagovalci skupine zahod, so imeli to smolo, da so se v polfinalu pomerili z drugo uvrščenim Dobovcem, sicer lanskim prvakom in tudi letošnjim zmagovalcem tega tekmovanja.

V ponedeljek, 26.4.2010 sta v dvorani Športnega centra Ribnica potekali dve polfinalni tekmi mladih U21 v Futsalu. Najprej sta se pomerila KMN Sevnica in KMN Oplast Kobarid, kjer se je v finale uvrstila Sevnica. V drugi polfinalni tekmi sta se pomerila Športno društvo Extrem iz Sodražice in lanski državni prvak KMN Dobovec iz Rogaške Slatine.

Strokovni vodja ŠD Extrem Tadej Levstek: »ŠD Extrem je bilo organizator zaključnega tekmovanja mladih U21 v Futsalu. Dobili smo to organizacijo, na katero smo se zelo dobro pripravili. Zahtevala je precej dela. Tukaj v Final 4, se pravi v finale štirih ekip so se uvrstile ekipe Dobovca, Extrema ter Sevnice in Kobarida

V drugi polfinalni tekmi, kjer sta se pomerila ŠD Extrem Sodražica in KMN Dobovec so bili slednji boljši kar za pet golov, končni rezultat je bil 2:7. ŠD Extrem iz Sodražice je tako zasedlo tretje mesto.

Za komentar smo prosili Tadeja Levstka.

»V drugi tekmi smo videli zelo močno ekipo Dobovca, katerih člani, kar trije, igrajo že za člane. Bila je polna tribuna, polno gledalcev, vzdušje na nivoju. Nekoliko več pa so tokrat pokazali Dobovčani. Vendar nikakor nismo razočarani, kajti imamo tudi mi fante, ki so končali na prvem mestu po rednem delu, tako da gremo dalje. Ampak vseeno, tretje mesto je super. Seveda, tako je, ponovitev lanskega uspeha. Ob tem moram povedati, da smo imeli kar nekaj težav znotraj moštva. Dva ključna igralca sta poškodovana oziroma nekoliko sta prenehala z igranjem. Tako da, mislim, da je uspeh te še vedno mlade ekipe res uspeh, ki ga moramo ceniti in spoštovati

V finalu tekmovanja mladih U21 v Futsalu sta se v torek, 27.4.2010 v ribniški športni dvorani merila KMN Sevnica in KMN Dobovec. Slednji je obranil naslov prvaka. Po koncu 40. minute je bil rezulat 2:7 za stare in nove prvake.

Po končanih tekmah je sledila še podelitev priznanj. Priznanja sta podeljevala župan občine Ribnica Jože Levstek ter podpredsednik KMN pri NZS Patrik Peroša.

Na zaključni prireditvi sta najboljši ekipi prejeli zaslužene medalje in pokala, Dobovec je dobil tudi priznanje za fair play.

Izvršni sekretar za futsal pri NZS Stane Kokalj pa je domačemu klubu izročil zahvalo ter priznanje za brezhibno organizacijo zaključnega turnirja.

Vir: radio1.si in radiokrka.com

Komentiraj