Koledar dogodkov Ribnica

Vabljeni na ogled gasilske vaje: Železniška nesreča

Lokacija gasilske vaje - železniška nesreča, Lepovče
Lokacija gasilske vaje - železniška nesreča, Lepovče

Kdaj: v soboto, 26. septembra 2015, ob 8h
Kje: na Cesti ob železnici v Ribnici, ob prehodu čez železniško progo v Lepovčeah
Info: —

Vabljeni na ogled gasilske vaje: Železniška nesreča
v soboto, 26. septembra 2015, ob 8h

V jutranjih urah je v Ribnici prišlo do hude prometne nesreče. Vlak, ki je pripeljal iz ljubljanske smeri, se je nekaj metrov pred železniško postajo zaletel v kombinirano vozilo, polno otrok. Zaradi nepazljivosti voznika kombija, ki je vlak zagledal prepozno, je bilo trčenje na nezavarovanem železniškem prehodu neizogibno. Voznika kombija, ki je v šoku pobegnil, še vedno iščejo okrepljene policijske enote, na pomoč je priletel tudi helikopter, pomagajo jim še službeni psi. Številnim ponesrečenim, ki so jim iz zmečkanega kombija pomagali gasilci, oskrbuje osebje Zdravstvenega doma Ribnica …
Cveto Marinšek o državni vaji
Metod Pucelj o državni vaji

… na srečo bomo lahko te besede izrekli, zapisali po vaji, upajoč, da do resničnega takšnega primera ne bo prišlo.

Ravno zaradi tega na pobudo Policijske postaje Ribnica, Gasilska zveza Ribnica, Slovenske železnice, Občini Ribnica in Sodražica organizirajo veliko reševalno vajo državnega pomena, ki bo v soboto, 26. septembra, od 8. ure naprej na Cesti ob železnici v Ribnici, ob prehodu čez železniško progo v Lepovče.

V priponki si lahko o namenu vaje preberete malce več, pripeti sta tudi izjavi predsednika GZ Ribnica, Cveta Marinška in poveljnika GZ Ribnica Metoda Puclja.

Na vajo oz. njen ogled ste vljudno vabljeni!

Komentiraj