Koledar dogodkov Ribnica

2. GRAJSKI VEČER 2011: Koncert opernih arij in samospevov

petek, 8.7.2011 ob 20h
v ribniškem Gradu

Kdaj: v petek, 8. julij 2011 ob 20h
Kje: Na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: TD Ribnica, VSTOP PROST

 

Koncert opernih arij in samospevov

petek, 8.7.2011 ob 20h
v ribniškem Gradu

2. GRAJSKI VEČER 2011: Koncert opernih arij in samospevov

Koncert opernih arij in samospevov

Program 2. GRAJSKI VEČER 2011: Koncert opernih arij in samospevov

Koncertni program

1. M. Lipovšek: Moj očka so mi rekli
2. B. Ipavec: Mak žari
3. F. Lehar: Vilja lied
(arija Hanne iz operete Vesela vdova)
4. R. Schumman: Hör ich das Liedchen klingen
(iz cikla Dichterliebe)
5. A. Thomas: Elle ne Croyait pas
(arija Wilhema iz opere Mingon)
6. G. Puccini: Donde lieta usci
(arija Mimi iz opere La Boheme)
7. F. Lehar: Maxim arija
(arija Danila iz operete Vesela vdova)
8. G. Verdi: Addio del passato
(arija Violette iz opere La Traviata)
9. F. Lehar: Gern hab’ ich die Fraun geküsst
(arija Pagfaninija iz operete Paganini)
10. A. Lara: Granada
11. G. Donizetti: Quanto e bella
(arija Nemorina iz opere L’ elisr d’ amore)
12. E. De Curtis: Non ti scordar di me
13. R. Leoncavallo: Mattinata
14. G. Donizetti: Per guarir di tal pazzia
(duet Adine in Nemorina iz opere L’ elesir d’amore)
15. G. Verdi: Parigi, o cara
(duet Violette in Alfreda iz opere La Traviata)
16. F. Lehar: Dein ist mein ganzes Herz
(arija Suon-Chonga iz operete Dežela smehljaja)

Aljaž Vesel

Aljaž Vesel

Tenorist Aljaž Vesel je svoje pevsko izobraževanje začel v razredu prof. Marjana Trčka leta 2008, ko je uspešno opravil sprejemne izpite na Konzervatoriju glasbe in baleta v Ljubljani. V tem času je dosegel kar nekaj odličnih rezultatov na pevskih tekmovanjih. Marca 2009 se je udeležil mednarodnega pevskega tekmovanja Brune Špiler v Črni Gori in v konkurenci devetih držav dosegel prvo nagrado tekmovanja (98 točk od 100). Novembra 2009 je v Srbiji, v Rumi, dosegel prvo mesto v svoji kategoriji, občina Ruma pa mu je dodelila posebno priznanje za najboljši glas celotnega mednarodnega pevskega tekmovanja. Februarja letos se je udeležil Regijskega tekmovanja TEMSIG, kjer je v svoji kategoriji prejel zlato plaketo (95,25 točk od 100). Marca 2010 se je ponovno udeležil mednarodnega pevskega tekmovanja v Črni Gori in prejel prvo nagrado (99,33 točk od 100). Dve leti je kot umetniški vodja vodil moški pevski zbor Fantje od fare iz Sodražice. Sodeloval je s Slovenskim komornim zborom, komornim zborom Ave in opernim zborom SNG opera in balet Ljubljana. Obiskoval je privatne ure solopetja pri profesorici Barbari Nagode. V letošnjem šolskem letu se je izobraževal na konzervatoriju za klasično in jazz glasbo v Zürichu pri prof. Roswithi Müller (Zürich Konservatorium Klassic und Jazz). Svoj študij bo nadaljeval na Zürcher Hochschule der Künste, pri priznanem prof. Scotu Weiru.

David Jagodic

David Jagodic

Mladi tenor, David Jagodic, se je z glasbo začel ukvarjati že v mladih letih v osnovni šoli, ko je obiskoval pouk klavirja pri prof. Mariji Holcar, glasbeno pot pa nadaljeval na Konzervatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, smer kompozicija, v razredu prof. Janeza Osredkarja. Hkrati je obiskoval še Škofijsko klasično gimnazijo v Ljubljani. Solopetju se je posvetil leta 2008, ko se je vpisal v solopevski razred prof. Barbare Nagode na Nižji glasbeni šoli Vič-Rudnik, ki ga je pripravila na sprejemne izpite na Universität für Musik und Darstellende Kunst Wien (Univerza za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju), ki jih je uspešno opravil v maju 2010. Od oktobra študijskega leta 2010/2011 študira solopetje v razredu univ. prof. Claudie Visce. Samostojno in z drugimi solopevci je pripravil mnogo uspešnih koncertov in sodeloval z izvajalci, kot so: Komorni zbor Megaron, Komorni zbor Aeternum, Orkester RTV Slovenija, Big-Band RTV Slovenija, in drugimi. V letu 2011 je v operi A Midsummer Night’s Dream nastopil v vlogi Wall-a in v opereti Giuditta v vlogi Pierrina. Prav tako je v produkciji univerze sodeloval v operi Figarova svadba kot pevec v komornem zboru.

Katarina Kobal

Katarina Kobal

Katarina Kobal je z učenjem petja začela na Glasbeni šoli Vič-Rudnik (Ljubljana) v razredu pri prof. Barbari Nagode. Leta 2009 se je udeležila mednarodnega tekmovanja »Cogoleto 2009« (Genova, Italija), kjer je prejela tretjo nagrado. V juliju 2009 je imela svoj prvi koncert v Mestnem muzeju Ljubljana. V istem letu je uspešno opravila sprejemne izpite na konservatoriju v Zürichu, kjer se je leto dni izobraževala v razredu prof. F.Gindrauxa. Od Leta 2010 nadaljuje s šolanjem petja pri priznanem prof. Scotu Weiru, prav tako na Zürcher Hochschule der Künste. V juniju 2010 je sodelovala pri predstavi Nekropola (režija in dramatizacija Boris Kobal) v okviru »Ljubljana, svetovna prestolnica knjige«. V tem času je izvedla še dva solistična koncerta. Prvega v Mestnem muzeju Ljubljana, in drugega v Dobrni, v okviru IMAGO Sloveniae. Nastopila je tudi na Grajskih večerih v Ribnici. Decembra 2010 je s predstavo Nekropola nastopila v tržaški operi Teatro Verdi ter sodelovala pri koncertu štipendistov Mestne občine Ljubljana na Ljubljanskem gradu.

Tadej Horvat

Tadej Horvat

Pianist Tadej Horvat (1982) je kot solist ogromno nastopal doma in v tujini in zelo uspešno sodeloval na državnih tekmovanjih, kjer je v letih 1998 in 2001 dosegel dve 1. nagradi in zlati plaketi, v letu 2004 pa 2. nagrado; v letu 2005 sta v klavirskem duu z Miho Haasom prejela 1. nagrado in najvišjo možno oceno – 100 točk. Uspešno je tekmoval tudi na mednarodnem tekmovanju Sparkasse v Avstriji ter na tekmovanju v Zagrebu in prejel posebni nagradi za najboljši izvedbi etude hrvaškega skladatelja in skladbe J. S. Bacha v vseh kategorijah. Velikokrat je uspešno nastopil kot solist z različnimi slovenskimi in tujimi orkestri in med drugimi koncerti (Mendelssohn Bartholdy, Liszt, Rahmaninov, Beethoven) izvedel tudi slovensko noviteto – Koncert za klavir in orkester št. 2 Janeza Osredkarja. Za dosežene uspehe je prejel Škerjančevo nagrado na SGBŠ in Prešernovi nagradi na Akademiji za glasbo (2005) ter ljubljanski Univerzi (2006). Z letom 2007 je postal dirigent revijskega orkestra Divertimento, s katerim poustvarja popularno, zabavno, plesno in filmsko glasbo. Tadej Horvat je zaposlen na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani kot profesor klavirja in korepetitor, prav tako pa je postal asistent oz. višji strokovni sodelavec na ljubljanski Akademiji za glasbo.

Komentiraj