Koledar dogodkov Ribnica

1. Grajski večer 2016: Dekliški pevski zbor Deorina – Nostalgija vinila

Dekliški pevski zbor Deorina

Kdaj: v petek, 1. julij 2016, ob 20h
Kje: na pokritem prireditvenem prostoru v ribniškem Gradu
Info: Vstop prost!

1. Grajski večer 2016
Dekliški pevski zbor Deorina – Nostalgija vinila
glasbeno scenski projekt
petek, 1. julij 2016, ob 20. uri v ribniškem Gradu

Dekliški zbor Deorina iz Kočevja pod vodstvom prof. Gregorja Zagorca predstavlja glasbeno-scenski spektakel Nostalgija z vinila.

Kako je bilo, ko je glasbo za ples oddajal le jukebox ali gramofon? Ko so se v kinih vrteli filmi kot so Some Like It Hot, Ben Hur in Singing in the Rain? Elvis je pel o nezaupljivi ljubezni, Richie opeval svojo Donno, Stonesi pa godrnjali nad svojo nezadovoljenostjo. Stopimo korak nazaj, poglejmo v zgodovino rokenrola, (ne)srečnih ljubezni, vzornih gospodinj in zares ujemimo kako je videti ta svet iz sedežev Cadillaca in živeti v sredini prejšnjega stoletja.

Zbor je s pomočjo znane koreografinje Bojane Cvejić Zagorc in v sodelovanju s spremljevalno zasedbo glasbenikov ob izbrani kostumografiji postavil glasbeno-scenski spektakel Nostalgija z vinila. Uprizorjen je bil v mesecu maju 2016 v Šeškovem domu v Kočevju in v Kulturnem centru Janez Trdina Novo mesto.

Dekliški zbor DEORINA je z ustanoviteljico Sabino Devjak Novak postal stalnica v slovenskem kulturnem prostoru. Na oder je postavil kar tri odmevne projekte: Adiemus-Songs of Sanctuary (2006), Muzikali I (Fantom iz Opere, Evita, Nesrečniki) (2007) in Muzikali II (Nune pojejo, Evita, Dancing Queen-Največje uspešnice Abbe) (2008). V maju 2011 se je zbor odpravil na gostovanje v Stockholm, v sodelovanju s Švedsko-slovenskim prijateljskim društvom, ki deluje v sklopu Slovenske ambasade na Švedskem. Tam se je predstavil s tradicionalnimi slovenskimi skladbami in napevi in presenetil tudi z naborom najodmevnejših slovenskih »evergreenov«. Kasneje v letu 2011 je zbor kar štirikrat napolnil dvorano Šeškovega doma, ko je na oder postavil spektakularen muzikal Chicago. V novembru 2014 se je zbor odzval povabilu slovenskega kulturnega društva Cankar (SKD CANKAR) in se odpravil na gostovanje v Sarajevo. Zbor vsako leto tudi pripravi letni koncert, na katerem se predstavi in navduši z različnimi tematikami od filmskih, božičnih, slovenskih in svetovnih uspešnic.

Zbor skrbi za razvoj in izobraževanje svojih članic, v svoje poustvarjanje pa vnaša številne odrske elemente, gib, ples in koreografijo. Pohvali se lahko z naslednjimi glasbenimi dosežki: srebrna plaketa in posebno priznanje za najboljši dekliški zbor na regijskem tekmovanju v Logatcu (2005); zlata plaketa in posebno priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi na regijskem tekmovanju v Zagorju (2007); srebrna plaketa na državnem tekmovanju v Zagorju (2008); bronasta plaketa v kategoriji Ljudskih pesmi (a cappella) na Mednarodnem tekmovanju Slovakia Cantat v Bratislavi (2010).

Komentiraj