Črna kronika

Prometna nesreča v Nemški vasi, 9.5.2017: Nesreča tik pred domačim pragom

Prometna nesreča v Nemški vasi, 9.5.2017, vir: e-utrip.si
Prometna nesreča v Nemški vasi, 9.5.2017, vir: e-utrip.si

Nemška vas – Včeraj, v torek 9. maja 2017, okrog 22.30 ure je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči v naselju Nemška vas, v kateri se je poškodoval 25-letni voznik v osebnem avtomobilu Opel.

Priča, prav tako mlajši voznik iz okolice Kočevja, je policistom dejal, da ga je ponesrečeni prehitel takoj za mostom v naselju Goriča vas in po ravnemu delu ceste v smeri Kočevja vozil neprimerno vremenskim razmeram. V bližini hišne številke 35 v Nemški vasi, kjer vozišče poteka iz ravnine v levi nepregledni ovinek, je domnevno zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in zapeljal desno na makadamsko bankino, po kateri je nato vozilo drselo in ga zaneslo bočno preko nasprotnega smernega vozišča; tam je trčilo v stanovanjsko hišo. Po trčenju je vozilo odbilo naprej, prevrnilo se je preko strehe in obstalo prevrnjeno na boku.

Voznik je med prevračanjem padel iz vozila in poškodovan obležal na travnati površini. Vse kaže na to, da med vožnjo ni uporabljal varnostnega pasu. Z reševalnim vozilom je bil, lažje telesno poškodovan, odpeljan v UKC Ljubljana.

»Sosed, ki je bil sto metrov pred domom, je imel več sreče kot pameti. Ko sem ga videl, da je obležal na travi, se mi je utrgala misel na najhujše. Sicer je pred leti ravno pri tej hiši umrla gospodinja, ko je vanjo s ceste, z neprimerno hitrostjo zapeljal avtomobil,« je ob pogledu na zmečkano pločevino dejal starejši možakar iz Nemške vasi. Pomoč pri nesreči so kot vselej na tem območju nudili Gasilci PGD Ribnica in tokrat tudi Nemška vas.

Vir: e-utrip.si

Komentiraj