Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za sredo, 18.12.2013

Policija
Poročilo za sredo, 18.12.2013

Poročilo za sredo, 18.12.2013

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za sredo, 18. december 2013: Policisti PP Ribnica smo v zadnjih 24 urah obravnavali: Na regionalni cesti Lazec – Travnik prometno nesrečo s telesnimi poškodbami, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Po vseh zbranih obvestilih sledi zoper povzročitelja ustrezen ukrep.

Na lokalni cesti Sveti Gregor – Sodražica prometno nesrečo z udeležbo divjadi. Napisano je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda prometne nesreče. [oglas tip=”468×60″ p=”C”]

OBVESTILO IN OPOZORILO V ZVEZI PIROTEHNIKE

Prodaja, posest in uporaba ognjemetnih izdelkov kategorije 2 in 3, katerih glavni učinek je pok, je prepovedana. Prodaja ognjemetnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok,  je dovoljena od 19. do 31. decembra, njihova uporaba pa je dovoljena od 26. decembra do 2. januarja, vendar pa tudi v tem obdobju ni dovoljeno uporabljati teh izdelkov vsepovsod. Prepovedano jih je uporabljati:
–    v strnjenih naseljih
–    v zgradbah in vseh zaprtih prostorih
–    v bližini bolnišnic in zdravstvenih domov
–    na prevoznih sredstvih za javni promet
–    na javnih prireditvah
–    v šoli in njeni okolici
–    v okolici domov za ostarele in
–    v okolici kjer se nahajajo živali.

Sankcija za prekršek posameznika poleg zasega pirotehnike znaša od 400 do 1200 EUR. Predvsem pa je namen opozorila uporabe pirotehničnih izdelkov preprečevanje POŠKODB in kršitev JRM, katere nastajajo pri uporabi, saj so pirotehnični izdelki zelo moteči za okolico in prebivalce ter živali.

Pripravil:
Jože Grže
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj