Črna kronika

Poročilo dežurnih policistov PP Ribnica za ponedeljek, 29.9.2014

Poročilo za ponedeljek
Poročilo za ponedeljek
Poročilo za ponedeljek, 29.9. 2014

Poročilo za ponedeljek, 29.9. 2014

RibnicaPoročanje dežurnih policistov Policijske postaje Ribnica za ponedeljek, 29. september 2014: Prejeli smo prijavo treh kaznivih dejanj tatvine goriva, s katerimi je podjetje oškodovano za cca. 300 EUR. Po zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba.

Obravnavali smo kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Po vseh zbranih obvestilih bo zoper storilca podana kazenska ovadba.

Občan je prijavil vlom v novogradnjo, od koder mu je bila odtujena kosilnica. S tem dejanjem je oškodovan za cca. 600 EUR. Po zbranih obvestilih bo podana kazenska ovadba.

Obravnavali smo prometno nesrečo z materialno škodo, do katere je prišlo zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu. Ker je do nesreče prišlo na območju PP Trebnje, je bila zadeva odstopljena pristojni PP.

Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov je bilo zaseženo vozilo.

V zadnjem času  v naši soseščini zaznavamo porast tatvin motornih vozil. V večini primerov je bilo ugotovljeno, da storilci izkoristijo nepazljivost lastnikov, ki svoja vozila puščajo odklenjena in s ključi v kontaktnih ključavnicah. Zaradi tega vse lastnike opozarjamo na samozaščitno ravnanje. Opozorilo velja tudi tistim voznikom, ki svoja vozila za krajši čas puščajo v prostem teku, medtem ko opravljajo krajše nakupe, dostavljajo blago ter pri prevozu otrok v šolo in vrtec.

Takšno ravnanje je lahko priložnost, ki jo storilci pogosto izkoristijo za izvršitev tatvine, velikokrat pa takšna ravnanja pomenijo tudi kršitev cestno prometnih predpisov in oviro, predvsem pešcem, v prometu.

Pripravil:
Mitja Andoljšek
Policijska postaja Ribnica

Komentiraj